Îngeri și demoni...


Îngeri și demoni...

Fără să știm ne naștem cu toții luptători; luptăm o viață întreagă să ne apărăm îngerii și să ne izgonim demonii. La început ne exersăm privirea ca să îi recunoască, apoi sufletul pe care îl pregătim temeinic cu lecții de viață ascuțindu-i vigilența și tenacitatea pentru luptele ce vor veni. Vor fi războaie la care vei participa din onoarea de a nu fi considerat dezertor, deși nu sunt războaiele tale, crezând că aducând în ajutor îngerii tăi vei completa binele din lume, ca un gest- manifest simbolizând altruismul față de semeni. Doar că unora nu le pasă să îți înțeleagă gestul sau sunt prea absorbiți de lupta personală ca să privească la umilul soldățel voluntar. Vei fi rănit și poate că nimeni nu va băga de seamă suferința ta, cuprinși prea adânc în propriile lor ambiții. Te vei retrage să îți vindeci rănile, cu un înger mai puțin pentru că l-ai lăsat de ajutor celorlalți și ai luat la schimb un demon. Și va începe lupta ta cu demonul care nici măcar nu îți era destinat să te tulbure pe tine.
Vor veni apoi cu timpul și îngeri noi în viața ta, pe care nu îi vei recunoaște de la prima întâlnire, dar care vor dori să îți rămână cât mai aproape, acceptând să își înghesuie aripile albe într-un colțișor mic din sufletul tău. Vei știi că sunt acolo când vei simți că inima vrea să zboare de parcă i-ar fi crescut dintr-o dată aripi.
Dacă vei stinge lumina din inima ta, îngerul va pleca pentru că nici un înger nu va supraviețui prea mult în întuneric și pe ușa lăsată deschisă va pătrunde un demon care pândea de mult oportunitatea unui refugiu întunecat și rece. Și inima ta nu va mai zbura, ci o vei simți rostogolindu-se greoaie ca un bolovan, lovindu-se de ziduri și noroaie spre o prăpastie adâncă.
Un înger nu ne va răni niciodată atunci când ne va cuprinde sufletul în îmbrățișarea sa și va fi acolo pentru noi și nu pentru el, învățându-ne pas cu pas bucuria iubirii. Când se naște o iubire se naște un înger iar când o iubire moare se naște un demon. Nu lăsați demonii să vă alunge îngerii! Fără îngeri cum ar mai putea zbura un suflet spre cer? Păstrați o mică candelă aprinsă în inimă ca să găsească îngerii un loc unde să își odihnească aripile....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu