Inamicii din minte...



Inamicii din minte...


Oamenii pot să te judece pentru ceea ce ești sau nu ești la un moment dat; pot să îți urmărească reacțiile, să îți interpreteze gesturile și chiar să îți analizeze gramatical, contextual și literar cuvintele. Cei mai ”pretențioși” te pot diseca cu o precizie și o stăpânire de sine care poate umili profesional până și un legist, dar nu vor reuși niciodată să îți cunoască ”molecular” gândurile. Acești oameni vor obosi la un moment dat și vor înțelege că au eșuat în ampla lor ”cercetare” și nu îți rămâne decât să speri că viața va fi atât de amabilă cu tine încât să nu ți-i scoată prea des în cale. Doar că viața este cel mai bun educator, ea își păstrează nealterată memoria, ba chiar o conservă în file de timp arhivate strategic și pedagogic. La timpul potrivit va executa corecțiile necesare pentru restabilirea acelui echilibru numit ”bun simț”, pentru că toate lecțiile au importanța lor dar niciuna nu poate suplini în întregime valoarea ”celor șapte ani de acasă”!
Lecția aceasta însă nu e doar una de umilință pentru ei, ci este mai degrabă una de iubire și iertare din partea ta! Nu există nici o garanție că ei se vor schimba, dar este cert că generozitatea ta îți va face inima mai sănătoasă!
Iartă-ți inamicii și invață chiar să îi iubești; ei chiar dacă vor ajunge să te iubească, nu te vor ierta niciodată pentru asta!:)))





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu