Poțiunea magică a vieții


Poțiunea magică a vieții

 

 

Se vorbește mult despre cum poți învăța să devi un om puternic! S-au scris tone de cărți, unii mai talentați au compus chiar muzica care să îți stimuleze frecvența fericirii prin creșterea nivelului de serotonină și dopamină sau a vibrațiilor pozitive neuronale, vânzând iluzia fericirii și înțelepciunii pasive. Poate că aceste căi nu sunt greșite cel puțin din punct de vedere științific, pentru că toate converg spre un singur scop – creșterea dozei de optimism.

Până la urmă omul puternic nu e cel sclipitor de inteligent, nici acela care zburdă țipând de fericire, el este doar omul care nu se lasă înfânt de eșec și privește optimist spre viitor. Acest om știe să accepte înfrângerile pe care uneori viața i le scoate în cale, dar nu cu resemnarea neputinței ci cu încrederea că ”mâine” va veni în viața sa cu tot ce are mai bun să îi ofere. Oamenii mai puțin puternici – nu am să îi numesc ”slabi”, deoarece slăbiciunea ar putea fi catalogată în acest context ca un mare neajuns – nu pot depăși dezamăgirile, nu pot să se elibereze de lucruri și oameni, rămân agățați în propriile iluzii și sentimente. Așa se transformă în ”sclavii” altor oameni, fără ca măcar aceștia din urmă să fi știut vreodată că au avut rolul de ”stăpân”. Omul puternic învață de la viață cât de importantă este forța iubirii oneste. El va alege să iubească pentru că îi place să iubească și nu pentru că nu poate trăi fără iubirea celorlalți. Va iubi și va ierta cu aceeași măsură, pentru că știe să aprecieze adevărata bogăție care ne ridică din sclavie și ne face liberi cu adevărat.

Rețeta ”puterii” nu ți-o prescrie nimeni, este lecția ”poțiunii magice” pe care obligatoriu trebuie să o înveți de la viață singur, iar atunci când reușești, vine bucuria pe care ți-o aduce fiecare lucru bine făcut. Viața îți oferă ingredientele... tu poți alege să le combini pe propriul gust, dar nu uita: ” Evită excesul de sare, zahăr și grăsimi!” J)))

 

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu